Brukervurdering: 5 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv

 

Vinnerne av #hack4no 2016 vil redde reinsdyr, formidle matoppskrifter med svartelistede arter, invitere til trolljakt, hjelpe deg med å finne bussen og gjøre bilturen interessant.

 

2 menn og en kvinner som jubler med hendene i været

Vinnerlaget Savemyreindeer ved Marit Mjøen Solem og Halvor Mjøen jubler over seieren sammen med Nils Juell i StartupLab, som inviterer laget til å bli en del av startup-fellesskapet i tre måneder. Foto: Kartverket

[Oppdatering 1.12.2016: De to #hack4no-lagene som ble sendt videre til Helsinki, gjorde rent bord i den nordiske hacke-finalen. Les mer på kartverket.no]   

Over 500 deltakere var med og gjorde #hack4no til en unik idemyldring og kodesamling for barn, ungdom og voksne - studenter, gründere, programmerere, designere og andre kreative mennesker. #hack4no ble arrangert av Kartverket og Difi i samarbeid med 10 andre etater og flere lokale og nasjonale samarbeidsparter.

32 lag deltok i konkurransen for voksne, og alle presenterer seg selv på #hack4nos side på Devpost (ikke helt fullstendig ennå - siden vil bli oppdatert med alle lagene).

Se alle bildene fra #hack4no på Flickr.

Redder reinsdyr

Vinnerlaget, Savemyreindeer, presenterte en løsningen som bruker data blant annet fra Jernbaneverket og Kartverket og gjør det mulig for togene og dyreeierne å få beskjed om når dyr står i fare for å bli påkjørt. Dyrene er utstyrt med satellittsporing. Ved hjelp av denne varslingstjenesten kan man få fjernet dyr fra sporet eller varsle toget om å senke farten eller stoppe.

- Juryen har gitt løsningen veldig høy skår på samfunnsnytte og økonomisk verdi, sa juryformann Eiliv Mæhle Liljevik i Making Waves da vinneren ble kunngjort. Juryen mener videre at ideen har et stort potensial ikke bare i Norge, men over alt i verden hvor det er tung transport og ville dyr.

Her er vinnerne

Dette er vinnerlagene fra #hack4no 2016:

1. Savemyreindeer. Automatisk varsling av rein på toglinja. Tina Høtta, Halvor Mjøen, Marit Mjøen Solem. Se Savemyreindeers egen beskrivelse av løsningen.

2. Farlig godt. Oppskrifter på svartelistede arter. Agne Ødegaard, Øyvind Grimstad, Thomas Hesselberg, Mia Tollaksvik. Se Farlig godts egen beskrivelse av løsningen.

3. Skjult. Jakten på de skjulte historiene fra folketroen og gamle historier. Pål Rørby, May-Lene Gjerde, Victor Finnerud, Torkel Velure, Frans Joakim Titulaer, Veronika Bazika. Se Skjults egen beskrivelse av løsningen.

4. Askeladden. Hvor er bussen min? Kristi Strøm Lie, Kristian Alnæs, Rune Myrland, Rolf Lie. Se Askeladdens egen beskrivelse av løsningen.

Digital fortelling: Påvei. GPS-styrt guide til bilturen, en app som tar bilturen tilbake. Eivind Sehested Zakariassen, Henrik Solgaard, Kyrre Indrebø. Se Påvei sin egen beskrivelse av løsningen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fem smilende personer som holder innrammede historiske kart

Jubler for pallplass: Skjult/ Trolljakt ved (f.v.) Torkel Velure, Frans Joakim Titulaer, Pål Rørby, Victor Finnerud og May-Lene Gjerde. Foto: Kartverket

 

Dette vant de

Savemyreindeer, Skjult og Askeladden får alle en solid oppfølgingspakke med i alt tre rådgivningssamlinger det neste trekvart året med store teknologi- og konsulentselskaper, henholdsvis Making Waves, Norkart og Acando.

Savemyreindeer og Skjult får dessuten reisestipend til den store teknologikonferansen Slush i Helsinki senere i år hvor de skal konkurrere mot hacke-vinnere fra de andre nordiske landene. Savemyreindeer får i tillegg tilbud om plass i StartupLab i tre måneder.

Farlig godt fikk gavekort på 5000 kroner. Påvei fikk 5000 kroner og en drømmedag i NRK.

Tilleggspriser

Brønnøysundregistrene og Statistisk sentralbyrå delte ut gavekort på 5000 kroner til beste bruk av deres data, og de gikk til henholdsvis Ratio og Tellmeg.no. Artsdatabanken gir reise, opphold og en dag i Artsdatabanken til Farlig godt.

Difis pris til beste datatilbyder på #hack4no gikk til Artsdatabanken.

Takk

Takk til alle bidragsytere - dataeiere, sponsorer og andre samarbeidsparter - takk til Høgskolen Sørøst-Norge for at vi fikk bruke lokalene deres på Hønefoss, og takk til alle deltakerne!

Se alle høydepunktene fra #hack4no 2016 her:

 

Kartverket © 2019

Søk