Når #hack4no-laget kommer sammen for første gang, kan det være lurt å ta en runde i laget om forventninger og hva den enkelte tenker om videre samarbeid når #hack4no er over.

Noen kommer til #hack4no for å lære, knytte kontakter og ha det gøy. De er innstilt på å bidra med alt de har av kunnskap og kompetanse og gir selvfølgelig alt mens det står på, men de har ikke planer om å bli med videre når #hack4no er over. Vinner laget, får de sin del av premien og kan skrive på CV-en at de har vært med på et av vinnerlagene i #hack4no.

Andre har kanskje et håp om å komme på et lag som virkelig kan gjøre det stort, og vil gjerne være med videre etter at #hack4no er over. Andre igjen kan ha jobbet med en ide en god stund og kommer til #hack4no for å få hjelp, innspill og oppmerksomhet. De har ambisjoner om at dette skal bli noe stort, kanskje et levebrød. Kanskje ser de på #hack4no som en mulighet til å teste ut mulige framtidige samarbeidspartnere - kanskje ikke.

Uansett hvilken kategori medlemmene i laget ditt tilhører, kan det være lurt at dere snakker om hvilke forventninger dere har og hvordan eventuelle rettigheter bør fordeles hvis noen går videre med ideen etter #hack4no. Er det du som er initiativtaker og har med deg idéen, og du har bestemte krav eller forventninger, så er det realt å si ifra om dette med det samme og være tydelig på hva du kan tilby.

Hvis du ikke er komfortabel med de avklaringene som blir gjort i laget, kan du vurdere å bytte lag. Ekspertteamet/ ekspertteamsekretariatet vil prøve å hjelpe deg etter beste evne.

Uansett hvilke avklaringer dere gjør, så skal premien deles på hele laget. Hvis laget vinner en innovasjonsdag i StartupLab, blir hele laget invitert, og alle får bli med på en spennende læringsdag der, selv om ikke alle har tenkt være med videre etterpå.

Så snart #hack4no er over, er det viktig at dere tar kontakt med hverandre og avklarer hva som skjer videre. Det dere blir enige om nå, bør være skriftlig. En måte å fordele eierandeler i prosjektet på, er at alle skriver timer, og at man får eierandeler som tilsvarer arbeidsinnsatsen. Her kan det inngå timer lagt ned i prosjektet på forhånd. Men det finnes også mange andre måter å fordele eierandeler på.

StartupLab har i samarbeid med Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA laget noen avtalemaler som kan være nyttige når man er kommet så langt at man skal etablere et selskap.
AltInn har også en rekke avtalemaler for bedrifter.

#hack4no har ingen form for ansvar, myndighet eller forpliktelser knyttet til eierforhold og rettigheter og vil ikke involvere oss i diskusjoner om dette. Det er helt opp til det enkelte lag å finne utav hvordan dette skal løses. Vi understreker at dette notatet kun er ment som veiledende og som et utgangspunkt for diskusjon og avklaringer. Innspillene gitt i notatet må brukes på eget ansvar, og #hack4no er ikke ansvarlig for eventuelle tvister som måtte oppstå på grunn av løsningsforslagene eller annet som står i notatet, eller eventuelle feil eller mangler. For å være helt sikre på at rettslige og kommersielle interesser er ivaretatt, bør det innhentes juridisk bistand.

VIDEOHILSEN: Selda Ekiz - fra Newton og Anno - kommer til #hack4no!

 

Juniorhack på Hønefoss blir bare større og bedre, og vi ser fram til å ta imot deg 27. og 28. oktober!

Juniorhack ble fulltegnet på få uker, og over 350 barn og ungdommer vil delta på kodedag for skoleklasser og juniorhack 27.-28. oktober. Dronekurset som inngår i juniorhack, var fulltegnet allerede etter et par dager. Vi gleder oss og kan love en lærerik og morsom kodesamling, som avsluttes med oppvisning, premiering og pang og smell i form av et heidundrende fysikkshow lørdag kveld.

Alle påmeldte på juniorhack vil få e-post med nærmere beskjeder og påminnelser. Men noen ting er viktige å merke seg først som sist:

  • Alle må ha med datamaskin (Windows, Mac eller Linux)
  • Alle juniorhackere må ha med en foresatt som har ansvar for dem og som er i området hele tiden. Dette gjelder både dag- og nattestid (for de som overnatter på campus). En foresatt kan godt ha ansvar for flere barn. Vi oppfordrer de foresatte til å være med barna på workshopene, men det er ikke påkrevd at de er til stede i samme rom hele tiden.
  • Årets juniorhack består av både workshoper og en hackekonkurranse. I konkurransen utfordrer vi ungene til å eksperimentere og bygge med data og micro:bits, alene eller (helst) sammen med andre. Det blir oppfølging og flotte premier. Man kan delta både i konkurransen og på workshoper, eller velge en av delene. Les mer om konkurransen og hvordan barna kan forberede seg her
  • Det er satt opp ventelister. Derfor ber vi deg gi beskjed så raskt som mulig hvis det skulle komme noe i veien og du må melde avbud. Kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Masse å glede seg til

Ellers minner vi om at vi deler ut gratis micro:bits, det blir Norges kanskje største makerspace med masse morsomme duppeditter - og roboter, og det blir dronekurs (fulltegnet), så det er masse å glede seg til. Selda Ekiz (se videoen øverst på siden), kjent fra blant annet Newton og Anno, kommer også. 

Har du spørsmål - send en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller kontakt juniorgeneral Mari Halvorsen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Les mer

 

10. oktober inviterer K-lab og #hack4no til formøte for dataeiere og «hackere» som skal delta på #hack4no.

Det skjer på Teknologihuset i Oslo (Pilestredet 56) kl 13-16 (10. oktober).

Meld deg på (påmeldingsfrist 6/10)

Dette blir en ypperlig anledning for deg som skal delta på #hack4no til å møte dataeierne på forhånd, få innspill og ideer og stille spørsmål.

For dataeierne blir det en fin generalprøve. De vil presentere seg selv og sine data på to minutter, den samme «salgspitchen» som de skal framføre når #hack4no åpner 27. oktober. Pål Rørby, en av vinnerne fra fjorårets #hack4no, kommer og vil dele sine erfaringer. 

Se hele programmet her

 

Årets juniorhackathon er mangfoldig. Vi arrangerer flere kodekurs/ workshoper inkludert et dronekurs. Et "makerspace" vil være tilgjengelig under hele arrangementet. Men noe av det vi gleder oss aller mest til, er årets konkurranse for juniorhackere.

I år setter vi nemlig opp en egen hackathon-konkurranse for juniorer. Konkurransereglene er enkle: Du lager akkurat det du ønsker, og de mest spennende bidragene blir premiert. Vi starter fredag (27. oktober) klokka 16.30, deltakerne jobber med konkurransebidraget gjennom hele juniorhack, og lørdag klokka 15.10 er det finale og oppvisning.

Vi hjelper og veileder

Det er mulig å jobbe alene med et prosjekt, eller et eksperiment, men vi oppfordrer deg til å danne eller bli med på et lag. Ved oppstart vil vi hjelpe til med å sette sammen lagene.

Like viktig som å konkurrere: Dette vil være en anledning til å prøve ut noe av det du har lært og vil lære om koding. Du vil få treffe andre med samme interesser og jobbe sammen om et kult prosjekt. Og vi vil ha flinke veiledere som kan hjelpe deg med å gjøre ideene dine til noe virkelig!

Innimellom er det fullt mulig å delta på det andre som foregår på juniorhack, enten det er workshoper, kodekurs eller makerspace, eller du kan stikke innom og teste ut roboter, 3d-printe en liten del til prosjektet ditt eller koble sammen spennende elektronikk.

Forberedelser

Tenk gjerne litt gjennom hva du kan ha lyst til å lage. Under oppstarten vil du kunne dele tanker og ideer til mulige prosjekter. Kanskje andre forteller om en ide du har lyst til å være med på, eller kanskje noen andre har lyst til å være med på ditt prosjekt! Alle muligheter er der.

Les mer

 

#hack4no arrangeres av:


Hovedsamarbeidspartnere:


#hack4no - søk
2017 © Kartverket

Søk