Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Høres heliumballong-luftfoto-flyging og robotprogrammering kult ut? Dette og mye annen kodemoro skjer på juniorhack i Hønefoss 26. - 27. oktober. 

Blant annet får juniorene også oppleve et stort «makerspace» og en pannekakerobot, og alle får en bag med spennende tekno-dingser.

Juniorhack er for barn fra hele landet, og det er forstatt ledige plasser på høstens morsomste og nyttigste datahelg for barn og ungdom!

Har du ikke meldt deg på ennå, kan du gjøre det her. Påmeldingsfristen er 18. oktober.

 

- Dette blir både gøy og lærerikt for ungene, og vi gleder oss stort til å ta imot dem. Så meld dem på, og ta gjerne med ungenes venner, også, sier "juniorgeneral Mari Halvorsen i Kartverket.

Vi arrangerer også dronekurs for juniorer og kodedag for skoleklasser. Dette er nå fulltegnet, men det er mulig å sette seg opp på venteliste.

 

Les mer

Ungdommer rundt PC

 

 

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Silvija Seres. Flysimulator. Pitchekurs. Inspirasjonsdrypp. Talentspeidere. X-faktor. Eksperimenter. Hovedpremie på 20 000 kroner. Og mye mer. Velkommen til #hack4no 2018!

 

Har du ikke meldt deg på #hack4no ennå, så kan du gjøre det her.

 

Silvija Seres snakker i mikrofon

Silvija Seres (t.h.) og Anne Cathrine Frøstrup er klare for en ny tørn i #hack4no-juryen. Foto: Kartverket

#hack4no 2018 åpnes av statssekretær Lars Jakob Hiim på morgenkvisten fredag 26. oktober. Deretter presenterer dataeierne sine data, og så går det slag i slag med hacking, inspirasjonsdrypp og tett oppfølging fra ekspertteamene våre - fram til pitching foran juryen og premieutdeling lørdag ettermiddag og kveld.

Se hele programmet .

Parallelt arrangerer vi juniorhack, så du kan ta med ungene på #hack4no. Les om programmet for barn og ungdom her.

Årets jury

Årets jury er bredt sammensatt av dyktige fagfolk med bred kompetanse:

Investor og teknologiekspert Silvija Seres, programdirektør Henrik Hatlebrekke i StartupLab, teknologievangelist Michael Palermo i HERE Technologies, direktør Bente Brunsgård i Tekna og kartverkssjef Anne Cathrine Frøstrup. Frøstrup er også juryleder.

Hovedpremien, som er satt opp av Kartverket og HERE, er på 20.000 kroner. De er også flere andre priser, og både Norsk Romsenter, Entur, NAV og Riksantikvaren deler ut egne premier.

Se konkurranseregler, dømmekriterier og premieoversikt.

X-faktor

Det er selvfølgelig ikke bare startups og gründerprosjekter - eller it-utviklere - som har mulighet til å bli premiert. Det er lov å eksperimentere, teste ut spontane eller halvferdige ideer og konsepter, og rett og slett ha det gøy med data. X-faktor er ett av dømmekriteriene, og der har alle mulighet til å hevde seg.

Det er heller ikke nødvendig å kunne koding. Både gode ideer og konseptskisser - og godt kodearbeid - vil bli premiert. 

Lær å pitche

Henrik Hatlebrekke, som leder MobilityLab i StartupLab, skal gi deltakerne sine beste pitche-tips og redegjøre for hva han forventer av en god pitch. Dette blir ett av flere inspirasjonsdrypp gjennom hackathon-helgen.

Åpne data på TV og i flysimulator

Fra NRK kommer Harald Janson og Kristoffer Dyrkorn for å fortelle hvordan de bruker åpne kartdata i TV-produksjoner. De skal også vise hvordan de har laget flysimulator ved hjelp av åpne data.

På talentspeiding

Både StartupLab og Pan Innovasjon er med på #hack4no og vil ha øynene åpne for talenter og gründerprosjekter. Så går du med en gründer i magen, er mulighetene der for å bli sett av de som kan hjelpe deg videre.

- Inspirerende

Silvija Seres var med i juryen i fjor, også, og gleder seg til å bli med i år igjen:

- #hack4no var den beste innføringen i verdien av norske offentlige dataregistre jeg har fått noensinne. Det er inspirerende å se folk samarbeide på tvers av siloer og på tvers av offentlig og private virksomheter for å løse relevante problemstillinger innen god bruk av data på unikt norsk vis, og kanskje på beste vis i verden. Det er rett og slett lærerikt, og nå til dags må alle lære mer, sier hun.

Les mer

 

Brukervurdering: 5 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv

Har du lyst til å lære å bygge en drone? På juniorhack gjentar vi fjorårets suksess og kjører dronebyggekurs for barn og ungdom. Det er begrenset antall plasser, så her er det første mann til mølla som gjelder.

Meld deg på dronekurs her NB.: DRONEKURSET ER FULLTEGNET, MEN DU KAN FORTSATT SETTE DEG PÅ VENTELISTE

Droner blir brukt mer og mer innen kartlegging. Datainnsamling med droner er en svært effektiv og rask metode, og som regel langt rimeligere enn vanlig fly. Droner kan i tillegg til datainnsamling på land benyttes på steder hvor det er vanskelig med andre fartøyer, for eksempel til kartlegging av havdybder (foto eller laser) i kystnære områder. Kartverket benytter i samarbeid med private aktører i stigende grad droner til dette formålet.

Denne workshopen er for jenter og gutter (barn og ungdom) som kan tenke seg å lære å bygge en enkel drone og få den til å fly. Vi setter sammen seks team med maks fire personer i hvert team og gjennomgår byggeinstruks og guider dere underveis. Til slutt kårer vi vinnere for best gjennomførte byggeprosjekt, kuleste «utsmykning» og kanskje beste videosnutt.

Det er best om du på forhånd vet hvordan du flyr en drone, men alle på et team trenger ikke å kunne fly. Vi setter opp enkle treningsfasiliteter, hvor dere kan trene.

Du melder deg på dronebyggekurset i påmeldingsskjemaet, men det er som du skjønner svært begrenset med plasser, og vi kommer til å sette sammen lagene i forkant. I 2017 var dette den delen av juniorhack som ble først fulltegnet slik at påmeldingen måtte stendes, så det gjelder å være rask. Påmeldingen åpner første uka i september.

Dronebyggekurset vil starte samtidig med resten av juniorhack fredag (26/10) ettermiddag og fortsette gjennom det meste av lørdagen. De som deltar, vil ikke rekke å få med seg flere av workshopene på juniorhack. Vi forutsetter at de som får plass, blir med på hele kurset. Det vil med andre ord ikke være mulig delta på kurset bare fredagen eller bare lørdagen.

Les mer om juniorhack

Gruppe barn og ungdommer flyer drone over gressplen

 

20171027 190053

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Velkommen til årets store idekonkurranse med åpne offentlige data og Norges største kodetreff for barn og ungdom. Nå kan du melde deg på!

 

Meld deg på her

 

Kollage med høyteknologisk øye, tall og småbilder med tekster som ide, webdesign, lek og koding

 

#hack4no arrangeres av Kartverket og Universitetet i Sørøst-Norge og går av stabelen 26. og 27. oktober på Hønefoss. I fjor var vi 700 til sammen. Hvor mange blir vi i år?

Eksperter og data

For de voksne hackerne - gründere, utviklere, studenter og andre kreative folk - er det i år 12 etater og offentlige virksomheter som stiller opp, samt et knippe andre teknologi- og rådgivningsvirksomheter. Vi har masse gratis data og ekspertise og setter av to hele dager til å hjelpe deg med å realisere ideen din og vinne konkurransen, enten det er en ide som kan til en app, en nye tjeneste eller kanskje en bedrift. Hovedpremien er 20.000 kroner.

Her vil du også få inspirasjon til nye ideer. Og du kan blant annet få teste en flysimulator basert på åpne terrengdata!

Flere av samarbeidspartnerne våre setter opp egne premier. Blant annet premierer Entur den beste løsningen for å gjøre det enklere å reise kollektivt. Og Smarte Byer Norge inviterer smarte kommuner til å bli med. De setter sammen et lag som tar sikte på å løse noen av kommunenes små og store utfordringer i løpet av konkurransen. 

Juniorhack

For barn og ungdommer har vi sammen med Lær kidsa koding satt opp et spennende program for både nybegynnere og viderekomne, Juniorhack er som en 2-dagers kodeklubb hvor man får eksperimentere med data og lære mye spennende om koding. Du kan bygge droner, utforske vårt unike "makerspace", og i år skal vi også eksperimentere med flyfotografering med helium-ballong og Yotube-streaming. Vi setter opp egen kodedag for skoleklasser i forkant av juniorack.

- Dugnad

Statssekretær Paul Chaffey i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, betegner #hack4no som en stor dugnad:

- I Norge har vi mye offentlige data som vi bruker til mye nyttig og viktig. Men vi ønsker at det skal bli tatt i bruk enda mer til å lage nye tjenester og til verdiskaping, så derfor inviterer vi til en «dugnad» der programmerere, designere, gründere og folk som har gode ideer, kan være med og se på nye og spennende måter å bruke disse dataene på, sier han.

Hør hva mer Chaffey sier:

 

Kreativ miks

Målet med #hack4no er å stimulere til innovasjon, næringsutvikling og gründervirksomhet, mer bruk av åpne offentlige data og å fremme teknologiforståelse blant barn og unge.

- #hack4no har utviklet seg til å bli en svært fruktbar kreativ miks, og vi gleder oss som barn til dørene åpnes i oktober. Dette er blitt en uunnværlig årlig møteplass hvor gründere, utviklere, studenter og andre kreative mennesker mingler to dager i strekk med hverandre og med oss i det offentlige som er opptatt av åpne data, sier toppsjef Anne Cathrine Frøstrup hos arrangøren Kartverket.

 

Les mer

Brukervurdering: 5 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv

 

På #hack4no spanderer vi middag og gir reisestipend/buss til studenter, skoleklasser og kodeklubber.

Tid

#hack4no starter fredag 26. oktober om morgenen og avsluttes klokka 20 lørdag 27. oktober. Kodedag for skoleklasser pågår på dagtid fredag. Juniorhack åpner fredag ettermiddag. 

Tilreisende kan overnatte på campus fra fredag til lørdag med medbragte soveposer på gulvet i klasserom.

Sted

Universitetet i Sørøst-Norge, Campus Ringerike, Bredalsveien 14, Hønefoss:

 

Pris

Deltakelse på #hack4no er gratis.

Måltider

Fredag 26. og lørdag 27. spanderer vi middag med drikke. Det er mulig å kjøpe frokost/lunsj og annen mat i kantina på campus. Det er også flere dagligvarebutikker i nærområdet.

Hvordan komme hit

Både fra Oslo og fra Gardermoen er det om lag 1 times kjøretid.

På grunn av begrensede parkeringsmuligheter på campus, oppfordrer vi folk til å samkjøre eller kjøre kollektivt. Se kart med parkeringsmuligheter (pdf).

Reisestipend

Skoleklasser/ klubber får dekket deler av reiseutgiftene med buss i ettertid. Ta kontakt med en av oss om dere ønsker reisestipend. Ta vare på kvitteringer, og få med deg et refusjonsskjema i resepsjonen vår ved ankomst. NB.: Vi må ha skjemaet i retur senest 5. november.

Vi dekker buss tur-retur studiested hvis det blir 10 eller flere studenter fra samme høgskole/ universitet. Ta kontakt med en av oss.

Overnatting

  • Hotell: Det er en rekke gode hoteller i nærområdet. Se hotelloversikt på Booking.com og overnattingsmuligheter på Airbnb.
  • Døgne: Vil du døgne på Campus Ringerike, så er det helt greit
  • Sovesal: Tar du med sovepose og liggeunderlag, kan du overnatte gratis i klasserom/gymsal på campus eller skole i nærheten (kryss av i påmeldingsskjemaet).

Påmelding

Meld deg på her

Har du meldt deg på, men ikke kan komme likevel, er det viktig at du gir oss beskjed så snart som mulig, slik at andre kan få plassen din. Gi oss også beskjed hvis det er endringer i påmeldingen din.

Kontakt oss

Har du spørsmål, ta kontakt med en av oss.

Følg oss

Les mer

Kartverket © 2018

Søk