Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Velkommen til årets store idekonkurranse med åpne offentlige data og Norges største kodetreff for barn og ungdom. Nå kan du melde deg på!

 

Meld deg på her

 

Kollage med høyteknologisk øye, tall og småbilder med tekster som ide, webdesign, lek og koding

 

#hack4no arrangeres av Kartverket og Universitetet i Sørøst-Norge og går av stabelen 26. og 27. oktober på Hønefoss. I fjor var vi 700 til sammen. Hvor mange blir vi i år?

Eksperter og data

For de voksne hackerne - gründere, utviklere, studenter og andre kreative folk - er det i år 12 etater og offentlige virksomheter som stiller opp, samt et knippe andre teknologi- og rådgivningsvirksomheter. Vi har masse gratis data og ekspertise og setter av to hele dager til å hjelpe deg med å realisere ideen din og vinne konkurransen, enten det er en ide som kan til en app, en nye tjeneste eller kanskje en bedrift. Hovedpremien er 20.000 kroner.

Her vil du også få inspirasjon til nye ideer. Og du kan blant annet få teste en flysimulator basert på åpne terrengdata!

Flere av samarbeidspartnerne våre setter opp egne premier. Blant annet premierer Entur den beste løsningen for å gjøre det enklere å reise kollektivt. Og Smarte Byer Norge inviterer smarte kommuner til å bli med. De setter sammen et lag som tar sikte på å løse noen av kommunenes små og store utfordringer i løpet av konkurransen. 

Juniorhack

For barn og ungdommer har vi sammen med Lær kidsa koding satt opp et spennende program for både nybegynnere og viderekomne, Juniorhack er som en 2-dagers kodeklubb hvor man får eksperimentere med data og lære mye spennende om koding. Du kan bygge droner, utforske vårt unike "makerspace", og i år skal vi også eksperimentere med flyfotografering med helium-ballong og Yotube-streaming. Vi setter opp egen kodedag for skoleklasser i forkant av juniorack.

- Dugnad

Statssekretær Paul Chaffey i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, betegner #hack4no som en stor dugnad:

- I Norge har vi mye offentlige data som vi bruker til mye nyttig og viktig. Men vi ønsker at det skal bli tatt i bruk enda mer til å lage nye tjenester og til verdiskaping, så derfor inviterer vi til en «dugnad» der programmerere, designere, gründere og folk som har gode ideer, kan være med og se på nye og spennende måter å bruke disse dataene på, sier han.

Hør hva mer Chaffey sier:

 

Kreativ miks

Målet med #hack4no er å stimulere til innovasjon, næringsutvikling og gründervirksomhet, mer bruk av åpne offentlige data og å fremme teknologiforståelse blant barn og unge.

- #hack4no har utviklet seg til å bli en svært fruktbar kreativ miks, og vi gleder oss som barn til dørene åpnes i oktober. Dette er blitt en uunnværlig årlig møteplass hvor gründere, utviklere, studenter og andre kreative mennesker mingler to dager i strekk med hverandre og med oss i det offentlige som er opptatt av åpne data, sier toppsjef Anne Cathrine Frøstrup hos arrangøren Kartverket.

 

Les mer

Kartverket © 2018

Søk