Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Juniorhack 27. og 28. oktober 2017 er en del av #hack4no og er for kodeinteresserte barn og ungdommer.

Juniorhack er som en 2-dagers kodeklubb hvor man får eksperimentere med data og lære mye spennende om koding.

Det er også en møteplass hvor juniorene kan møte andre kodeinteresserte barn og ungdommer, og foreldre og foresatte vil treffe andre flotte mennesker som bruker av fritiden sin på å lære barn å programmere.

Påmelding

Meld deg på juniorhack her 

Oppdatering 4. september: Juniorhack er nå fulltegnet. Du kan sette deg på venteliste ved å sende e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Koding og roboter

På programmet 27. og 28. oktober står blant annet workshoper om programmering av roboter, programmering av musikk, Micro:bit og hvordan bruke kart og data i egne spill.

For de som har litt erfaring og som kun vil jobbe med sitt eget kodeprosjekt eller -eksperiment, arrangerer vi en egen juniorhack-konkurranse. Her kan du delta alene, men aller morsomst er det om du får med deg noen andre og danner et lag. Dere vil få oppfølging og veiledning underveis. Les mer om juniorhack-konkurransen her.

Se junior-hack-programmet her.

Dronekurs og "makerspace"alpha

Det blir også kurs i dronebygging - les mer om  dronekurset her. [Oppdatert 25.10.2017 kl 14.00: Dronekurset fulltegnet. Dersom du ønsker å stå på venteliste, send epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.]

Videre bygger vi opp et svært "makerspace" med masse spennende digitale duppeditter både for små og store barn. Her får juniorene prøve noe av det man kan få til med koding og ha det gøy mens de er kreative, lager animasjonsfilm, tester programmering av roboter, utforsker Micro:bit og mye mer. Blant annet får de møte mange forskjellige roboter!  Alpha (bildet) kommer, kommer du?

Kode-skoledag

I år har vi skreddersydd et eget opplegg for skoleklasser. Vi inviterer skoleklassene til en kode-skoledag på dagtid fredag 27. oktober, før resten av juniordeltakerne kommer fredag ettermiddag. Skoledagen er tilpasset skoleklasser på ungdomstrinnet som har programmering som valgfag, men vil også kunne egne seg for andre skoleklasser som har kodeinteresserte elever og lærere.

[Oppdatering 30.08: Kodedagen er nå fulltegnet. Tilreisende skoleklasser oppfordres likevel til å ta kontakt med junoiorsjef Mari Halvorsen, e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Les mer om kodedag for skoleklasser her.

Tilpasset nybegynnere og erfarne

Juniorhack er i hovedsak tilpasset barn og unge i alderen 10 - 16 år. Det er tilpasset både de som har ingen eller liten programmeringserfaring, og de som har mye erfaring. Yngre barn med programmeringserfaring kan gjerne delta. Både barn/ungdommer som kommer alene eller sammen med venninner/kamerater, og hele kodeklubber og skoleklasser, er velkomne.

Må ha med foresatt

Alle barna må ha en voksen med som har ansvar for vedkommende under hele arrangementet, både på dagtid og på nattestid for de som overnatter. En voksen kan ha ansvar for flere barn.

Alt er gratis

Deltakelse på #hack4no er helt gratis. Vi tilbyr gratis mat (lunsj og middag) og overnatting (i klasserom), og vil så langt pengene rekker, sette opp buss eller dele ut reisestipend til skoleklasser og kodeklubber slik at reisen til Hønefoss blir så rimelig som overhodet mulig. Les mer om reisestipend.

Les mer

 

2018 © Kartverket

Søk