Påmelding til innovasjonsdagene #hack4no 2017 åpner 23. august.

Årets #hack4no er fredag 27. og lørdag 28. oktober. Påmeldingen åpner 23. august. Vi rigger for 250 voksne deltakere og 250 deltakere på juniorhack. Det kan bli rift om plassene, så det er lurt å være tidlig ute.

Hvis du ennå ikke abonnerer på nyhetsbrevet vårt, kan du registrere deg for nyhetsbrev her og få en påminnelse på e-post idet vi åpner påmeldingen.

#hack4no samler deltakere fra hele landet – gründere, utviklere, designere, studenter, kodeinteresserte barn og andre innovasjonsinteresserte som rett og slett bare har ideer. De voksne deltakerne jobber i team gjennom helgen og konkurrerer om å utvikle de beste appene, tjenestene eller andre digitale løsninger. Barna og ungdommene på juniorhack lærer å lage apper og kart og programmere roboter, spill og musikk.

I dagene før #hack4no har vi flere høyaktuelle tilbud for studenter og innovasjonsinteresserte:

  • Innovasjonsløftdag: 25. oktober inviterer vi til innovasjonskonferanse i samarbeid med Innovasjonsløft Ringerike. Innovasjonsløftdagen er en praktisk dag med workshoper og foredrag, hvor hensikten er å gi hver deltaker et innovasjonsløft. Mer informasjon kommer.
  • Student@hack4no: 26. oktober inviterer vi studenter fra hele landet til student@hack4no på Høgskolen i Sørøst-Norge, campus Ringerike. Dette er en fagdag med inspirerende foredrag innen IT, innovasjon, økonomi og jus, og en god forberedelse til selve hackathonet. Mer informasjon kommer.

Det er Kartverket og Høgskolen i Sørøst-Norge som arrangerer #hack4no i samarbeid med en rekke andre etater og virksomheter. Vi har følgende samarbeidspartnere og sponsorer med på laget:

Hovedsamarbeidspartnere: Capgemini og Sparebanken Hønefoss

Dataeiere: Artsdatabanken, Brønnøysundregistrene, Kulturrådet, Meteorologisk institutt, Riksantikvaren, Riksarkivet, Statistisk sentralbyrå, Norsk Romsenter, Oljedirektoratet, Difi, Statens Vegvesen, NVE, NAV og Kartverket.

Samarbeidspartnere: Webstep, Lær kidsa koding, Innovasjonsløft Ringerike, Daisy, Podie Sport & Media.

Partnere: Pan Innovasjon, Tekna, StartupLab, Innoco og Kodegenet.

 

Les mer

Synes du at flere burde få sjansen til å bli med på #hack4no? Bli #hack4no-ambassadør og hjelp oss med å gjøre arrangementet mer kjent!

Er du for eksempel student og har oppdaget at nesten ingen andre på høgskolen din eller universitetet ditt har hørt om #hack4no? Eller er du del av et oppstarts- eller gründermiljø og ser at det er flere enn deg i fellesskapet som kunne hatt utbytte av å delta på #hack4no?

Eller er du lærer eller forelder og synes at flere barn og ungdommer bør få oppleve juniorhack?

Send oss en e-post (sDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.), fortell kort hvem du er og hvor du jobber/ studerer eller holder til. Vi sender deg flyers og plakater som du kan poste i fora som du har tilgang til, eller som du kan henge opp og legge fram på egnede steder. Vi oppfordrer deg togså til å være aktiv i sosiale medier, dele informasjon om #hack4no og invitere aktuelle venner til å like og melde seg på.

Som takk sender vi deg en symbolsk gave – caps og bøff fra Kartverket og stickers for #hack4no - og på #hack4no i oktober vil det vente deg en liten overraskelse.

#hack4no samler kreative mennesker fra hele landet og er en fantastisk mulighet for både studenter, gründere, utviklere, designere og andre iderike mennesker til å bli kjent med likesinnede og ikke minst med data som staten har frigitt. I tillegg til den kreative prosessen og muligheten til å være med og utvikle noe stort! På #hack4no møter det representanter for 14 etater, fra Kartverket og Meteorologisk Institutt til NAV og Kulturrådet, og deltakerne får faglig oppfølging og coaching av våre ekspertteam underveis.

Les mer om #hack4no her og følg oss på Facebook!

Juniorhack på #hack4no innledes med en kodedag for skoleklasser fra hele landet. Lær om koding og 3D-programmering, om å lage kart og nettsider, og mye mer.

Skoledagen starter klokka 9 fredag 27. oktober. Stedet er Hønefoss, og vi tilbyr reisestipend, gratis overnatting torsdag-søndag (i klasserom), og gratis lunsj og middag slik at det skal være mulig for skoleklasser fra hele landet å delta. Når skoledagen er over, kommer resten av deltakerne på juniorhack, og skoleklassene inviteres til å bli med videre på flere workshoper og digitale eksperimenter. Det hele avsluttes med stor finale lørdag kveld.

Les mer om juniorhack her

Lær kidsa koding

Opplegget for skoledagen er utarbeidet i samarbeid med Lær kidsa koding og vil ha dyktige veiledere fra samme organisasjon og fra Kartverket. Vi bygger også på erfaringer fra tidligere år med kodeopplegg for juniorer, blant annet fra #hack4no i 2016 da fire skoleklasser deltok.

Skoledagen er tilpasset skoleklasser på ungdomstrinnet som har programmering som valgfag, men vil også kunne egne seg for andre skoleklasser som har kodeinteresserte elever og lærere. Dette er også en ypperlig mulighet for lærere til å lære, få inspirasjon, utveksle erfaringer og knytte kontakter.

Påmelding

Påmeldingen åpner 23. august. Hvis du vil bli holdt fortløpende oppdatert om planer, program og påmelding, kan du følge oss på Facebook-siden vår. Vi anbefaler også at du tegner abonnement på nyhetsbrevet vårt.

Ta gjerne direkte kontakt med junior-sjef Mari Halvorsen, e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Timeplanen

Her er kursene som står på timeplanen fredag 27. oktober:

  • Koding i praksis: En av de viktigste komponentene for et hackathon er data. I denne workshopen skal vi se på forskjellige måter vi kan se på, bruke og "hacke" data. Vi kommer også til å kode websider.
  • Lage kart: Lag dine egne kart! Vi skal lære hvordan vi kan sette opp våre egne kart gjennom enten JavaScript eller Python.
  • Python: Introduksjon til Python med vekt på hvordan man jobber med og viser frem data i Python.
  • 3D programmering
  • Introduksjon til web: Selv om tiden er knapp på et hackathon, er det ofte et sterkt ønske om å gjøre en idé om til en fungerende prototype. Vi skal se på hvordan vi kan bruke teknologien som ligger i nettleseren, sammen med åpne web-biblioteker som Bootstrap og jQuery, til å lage prototyper for både nettsteder og app-er.
  • Nettvett, hacking av passord: Vi vil snakke litt om hvordan internett fungerer, men mesteparten av tiden vil vi bruke på å prøve å bryte noen enkle passord selv med Python, og gjennom det lære mer om hva som gjør et passord bra.

 

 

Årets store idekonkurranse og hackathon med åpne offentlige data blir 27. og 28. oktober på Hønefoss.

 

online 1905876 1920

                                                                                                                                                                                                                      Foto: Pixabay

#hack4no er blitt arrangert to år på rad på Hønefoss i regi av Kartverket og Difi. I tillegg har en lang rekke etater og teknologiselskaper vært med som samarbeidsparter.

Arrangementet er for både voksne og barn. Mens de voksne konkurrerer om å utvikle de beste appene og digitale løsningene, lærer barn og ungdommer å kode, lage apper og kart og gjøre mye annet spennende med data.

- Viktig møtested

- #hack4no er blitt et viktig møtested for gründere, næringsliv, utviklere, studenter, barn, offentlig ansatte og andre kreative hoder. Her er det mye læring, kreativitet, digitale eksperimenter og nettverksbygging, og ikke minst får deltakerne et godt innblikk i gullgruven av åpne, gratis data fra det offentlige Norge, sier prosjektleder Sveinung Engeland i Kartverket.

Over 500 personer var med på #hack4no i lokalene til Høgskolen i Sørøst-Norge på Hønefoss i oktober 2016. To av vinnerlagene gikk videre til en nordisk hackathon-finale i Helsinki, og gikk til topps der også.

Meld deg på nyhetsbrev

Påmelding åpner 23. august 2017. Meld deg på nyhetsbrev her, så sørger vi for å holde deg oppdatert når påmeldingen starter.

Se video

Har du tid og lyst til å mimre litt? Eller lurer du på hva #hack4no er? Len deg godt tilbake, skru opp lyden og nyt filmen fra #hack4no 2016:

 

Juniorhack 27. og 28. oktober 2017 er en del av #hack4no og er for kodeinteresserte barn og ungdommer.

Juniorhack er som en 2-dagers kodeklubb hvor man får eksperimentere med data og lære mye spennende om koding.

Det er også en møteplass hvor juniorene kan møte andre kodeinteresserte barn og ungdommer, og foreldre og foresatte vil treffe andre flotte mennesker som bruker av fritiden sin på å lære barn å programmere.

Koding og roboter

På programmet 27. og 28. oktober står blant annet workshoper om programmering av roboter, programmering av musikk, Micro:bit og hvordan bruke kart og data i egne spill.

For de som har litt erfaring og som kun vil jobbe med sitt eget kodeprosjekt eller -eksperiment, arrangerer vi en egen juniorhack-konkurranse. Her kan du delta alene, men aller morsomst er det om du får med deg noen andre og danner et lag. Dere vil få oppfølging og veiledning underveis.

Vi kan også røpe at det blir kurs i dronebygging og et svært "makerspace" med masse spennende digitale duppeditter både for små og store barn. Mer informasjon kommer!

Kode-skoledag

I år har vi skreddersydd et eget opplegg for skoleklasser. Vi inviterer skoleklassene til en kode-skoledag på dagtid fredag 27. oktober, før resten av juniordeltakerne kommer fredag ettermiddag. Skoledagen er tilpasset skoleklasser på ungdomstrinnet som har programmering som valgfag, men vil også kunne egne seg for andre skoleklasser som har kodeinteresserte elever og lærere.

Les mer om kodedag for skoleklasser her.

Tilpasset nybegynnere og erfarne

Juniorhack er i hovedsak tilpasset barn og unge i alderen 10 - 16 år. Det er tilpasset både de som har ingen eller liten programmeringserfaring, og de som har mye erfaring. Yngre barn med programmeringserfaring kan gjerne delta. Både barn/ungdommer som kommer alene eller sammen med venninner/kamerater, og hele kodeklubber og skoleklasser, er velkomne.

Alt er gratis

Deltakelse på #hack4no er helt gratis. Vi tilbyr gratis mat (lunsj og middag) og overnatting (i klasserom), og vil så langt pengene rekker, sette opp buss eller dele ut reisestipend til skoleklasser og kodeklubber slik at reisen til Hønefoss blir så rimelig som overhodet mulig.

Mer info

Detaljert program publiseres på denne siden i august. Påmeldingen åpner 23. august. Hvis du vil bli holdt fortløpende oppdatert om planer, program og påmelding, kan du følge oss på Facebook-siden vår. Vi anbefaler også at du tegner abonnement på nyhetsbrevet vårt.

Ta gjerne direkte kontakt med junior-sjef Mari Halvorsen, e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Les mer om #hack4no her

Se videoen fra #hack4no 2016:

#hack4no arrangeres av:


Hovedsamarbeidspartnere:


#hack4no - søk
2017 © Kartverket

Søk