Juniorhack 27. og 28. oktober 2017 er en del av #hack4no og er for kodeinteresserte barn og ungdommer.

Juniorhack er som en 2-dagers kodeklubb hvor man får eksperimentere med data og lære mye spennende om koding.

Det er også en møteplass hvor juniorene kan møte andre kodeinteresserte barn og ungdommer, og foreldre og foresatte vil treffe andre flotte mennesker som bruker av fritiden sin på å lære barn å programmere.

Koding og roboter

På programmet 27. og 28. oktober står blant annet workshoper om programmering av roboter, programmering av musikk, Micro:bit og hvordan bruke kart og data i egne spill.

For de som har litt erfaring og som kun vil jobbe med sitt eget kodeprosjekt eller -eksperiment, arrangerer vi en egen juniorhack-konkurranse. Her kan du delta alene, men aller morsomst er det om du får med deg noen andre og danner et lag. Dere vil få oppfølging og veiledning underveis.

Vi kan også røpe at det blir kurs i dronebygging og et svært "makerspace" med masse spennende digitale duppeditter både for små og store barn. Mer informasjon kommer!

Kode-skoledag

I år har vi skreddersydd et eget opplegg for skoleklasser. Vi inviterer skoleklassene til en kode-skoledag på dagtid fredag 27. oktober, før resten av juniordeltakerne kommer fredag ettermiddag. Skoledagen er tilpasset skoleklasser på ungdomstrinnet som har programmering som valgfag, men vil også kunne egne seg for andre skoleklasser som har kodeinteresserte elever og lærere.

Les mer om kodedag for skoleklasser her.

Tilpasset nybegynnere og erfarne

Juniorhack er i hovedsak tilpasset barn og unge i alderen 10 - 16 år. Det er tilpasset både de som har ingen eller liten programmeringserfaring, og de som har mye erfaring. Yngre barn med programmeringserfaring kan gjerne delta. Både barn/ungdommer som kommer alene eller sammen med venninner/kamerater, og hele kodeklubber og skoleklasser, er velkomne.

Alt er gratis

Deltakelse på #hack4no er helt gratis. Vi tilbyr gratis mat (lunsj og middag) og overnatting (i klasserom), og vil så langt pengene rekker, sette opp buss eller dele ut reisestipend til skoleklasser og kodeklubber slik at reisen til Hønefoss blir så rimelig som overhodet mulig.

Mer info

Detaljert program publiseres på denne siden i august. Påmeldingen åpner 23. august. Hvis du vil bli holdt fortløpende oppdatert om planer, program og påmelding, kan du følge oss på Facebook-siden vår. Vi anbefaler også at du tegner abonnement på nyhetsbrevet vårt.

Ta gjerne direkte kontakt med junior-sjef Mari Halvorsen, e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Les mer om #hack4no her

Se videoen fra #hack4no 2016:

#hack4no arrangeres av:


Hovedsamarbeidspartnere:


#hack4no - søk
2017 © Kartverket

Søk